Coding and registering new battery - Page 7 - 5Series.net - Forums

Go Back  5Series.net - Forums > Information > DIY: Do It Yourself
Reload this Page >

Coding and registering new battery

DIY: Do It Yourself Share all your DIY experiences here. Ask how-to questions also!

Coding and registering new battery

Old 03-13-2016, 04:29 PM
  #61  
Contributors
Thread Starter
 
vkhong's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Saint Louis, Missouri, USA
Posts: 1,099
My Ride: 2010 535i M Sport 6MT
Model Year: 2010
Default

What about using EDIABAS Toolset 32? Load SGBD MS450DS0.PRG. Look at the two jobs of interest

steuern_pm_histogram_reset
steuern_batterietausch_registrieren

Highlight the job for histogram reset, then select Job / Start job once only

Screen image attached.
Attached Thumbnails Coding and registering new battery-ms45.png  
vkhong is offline  
Old 03-13-2016, 05:02 PM
  #62  
Contributors
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,079
My Ride: BMW
Model Year: 2006
Default

I get the same SUBFUNCTION error in tools32.
Attached Thumbnails Coding and registering new battery-image.jpeg  
balbs is offline  
Old 03-16-2016, 10:00 AM
  #63  
Contributors
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,079
My Ride: BMW
Model Year: 2006
Default

I ended up taking my car to a BMW independent to perform the registration. How can you tell if the battery has been registered properly? Attached is what I see in INPA.
Attached Thumbnails Coding and registering new battery-image.jpeg  
balbs is offline  
Old 03-16-2016, 10:05 AM
  #64  
Contributors
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,079
My Ride: BMW
Model Year: 2006
Default

Here's another.
Attached Thumbnails Coding and registering new battery-image.jpeg  
balbs is offline  
Old 03-16-2016, 12:21 PM
  #65  
Contributors
Thread Starter
 
vkhong's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Saint Louis, Missouri, USA
Posts: 1,099
My Ride: 2010 535i M Sport 6MT
Model Year: 2010
Default

147890 km = 91894 mi
"letzter Batterietausch bei km" = last battery replacement in km

There were three battery resets done three days ago, at 147830 km. That was probably yourself.

I used translate.google.com

Last edited by vkhong; 03-16-2016 at 12:25 PM.
vkhong is offline  
Old 03-16-2016, 12:42 PM
  #66  
Contributors
 
Join Date: Mar 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,079
My Ride: BMW
Model Year: 2006
Default

Originally Posted by vkhong View Post
147890 km = 91894 mi
"letzter Batterietausch bei km" = last battery replacement in km

There were three battery resets done three days ago, at 147830 km. That was probably yourself.

I used translate.google.com

Yes. that was me. I used google translate as well but I wasn't sure. So was that the same as the histogram reset? I remember seeing the 147830 before I sent it in to the shop to make sure it was registered properly.


So, was my attempt at battery registration did in fact work even to I get the error I posted the other day?
balbs is offline  
Old 11-07-2016, 07:08 PM
  #67  
New Members
 
Kewill0360's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: My house
Posts: 372
My Ride: 535XI
Model Year: 2008
Engine: N54
Default

Can someone help.

I code cas Klasse_BatterIe to 90AH_AGM
Remove -080 and added -A090 to cas and lma
In tool32 I selected ecu -MSD80 look for Steuen_.......... then press control J, start job f5, start job con f6.....

in inpa e60, engine msd80, f5,f5,f6

but i field 2 i get 91ah

what am I doing wrong????
Kewill0360 is offline  
Old 02-11-2019, 11:18 AM
  #68  
New Members
 
Join Date: Mar 2018
Location: Regina, Saskatchewan
Posts: 19
My Ride: 535xi Touring | M-Sport | Shadow Line | Slick Roof | SAT shifter | NCS Expert options coded
Model Year: 2008
Default

Hi guys,

I'm having and odd issue changing to a 105ah_agm battery.

Had no issue 90ah to 90ah_agm, and verified 90ah in INPA under the IBS menus. I noticed 105ah_agm option in the CAS module, so I bought a BMW H9 105 Ah AGM battery from the dealership, and I installed it and tried to code it.

VO didn't like me interpolating the code to be -A105 (90ah_agm is -A090), so I left it at -A090 and I coded the CAS module to the 105ah_agm and it took it. I again viewed the battery capacity in INPA, but capacity shows up as 81ah. I redid it at least 3 times, and also verified with my Foxwell NT510 - battery capacity when CAS is set to 105ah_agm shows up as 81ah. Changing it back to 90ah_agm in the CAS module, and INPA and the NT510 show 91ah capacity.

Stumped - I took it to my buddy's house to try Carly. Carly sees the 105ah_agm option and codes it no problem. He goes back in to verify and it shows 105ah_agm selected. Came back home and curious just to make sure, and again both INPA and the NT510 say capacity is set to 81ah. Not sure what to believe, and even more importantly which setting to use.

Has anyone retrofitted a 105Ah AGM battery into their E60 with success? Anyway to add a VO battery code like -A105?
Should I delete the battery VO code entirely, and then use the 105ah_agm CAS option?
Is there anywhere else that it would be getting the 81ah number in INPA for the battery capacity? (IBS module, view #2)

Thanks,

Rabin
rabin505 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
spitfire23
E60 Discussion
1
05-12-2015 05:23 AM
shervinj
E60 Discussion
2
05-08-2015 10:03 PM
E60I
E60 Discussion
10
04-30-2015 06:07 PM
cakes
E60 Discussion
0
04-14-2015 05:50 PM
das
Site Comments & Suggestions
6
05-31-2004 04:12 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Coding and registering new battery


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.