solenoid help!!!! - 5Series.net - Forums

E60 Discussion Anything and everything to do with the E60 5 Series. All are welcome!
Sponsored by:
Sponsored by:

solenoid help!!!!

Reply

 
 
 
Old 08-14-2014, 06:53 AM
  #1  
New Members
Thread Starter
 
skullkz's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: CT
Posts: 31
My Ride: 2004 BMW E60
Exclamation solenoid help!!!!

i changed my solenoids, sealing sleeve and gasket between transmission and mechatronik and im getting a transmission error on my i drive when i scan it i get a error code saying solenoid d (shift lock) and solenoid d circuit low what does all of this mean? i have not driven the car as yet i fill the transmission with oil went through the fill process i haven't reset the adoptions as yet im wait on the INPA/OBD2 cable do you think its because i haven't reset the adoptions im getting that code? which solenoid is d? i ordered them from ctsc.com im going crazy over here not a fan of auto trans nor the dealership


thanks
skullkz is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2015, 04:49 PM
  #2  
New Members
 
ranger530i's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ft.Polk
Posts: 91
My Ride: 2004 BMW 530i
Default

Hey did you ever sort out your problem?
ranger530i is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-2015, 10:39 AM
  #3  
Members
 
Join Date: Aug 2011
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 219
My Ride: 2008 550i
Model Year: 2008
Default

I wonder if this is related to forgetting to set the park cylinder rod when reinstalling the mechatronics unit. If you are unable to shift out of park, this would be the cause.
dingolfing is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-2015, 02:40 PM
  #4  
Members
Senior Members
 
KyleB's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Tampa Bay, FL
Posts: 2,525
My Ride: 530i
Model Year: 2004
Engine: M54
Default

Originally Posted by dingolfing View Post
I wonder if this is related to forgetting to set the park cylinder rod when reinstalling the mechatronics unit. If you are unable to shift out of park, this would be the cause.
yup!!!!
KyleB is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2015, 11:53 PM
  #5  
New Members
Thread Starter
 
skullkz's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: CT
Posts: 31
My Ride: 2004 BMW E60
Default issue solved

Originally Posted by ranger530i View Post
Hey did you ever sort out your problem?
Yes i sorted out that problem while i was working on the transmission i didnt disconnect my battery nd i switched di ignition on while the transmission was pulled down so it throw that error message but after disconnecting the battery for a few seconds it cleared. My car drives good smooth shifts #LikeNew
skullkz is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2015, 12:00 AM
  #6  
New Members
Thread Starter
 
skullkz's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: CT
Posts: 31
My Ride: 2004 BMW E60
Default .

Originally Posted by dingolfing View Post
I wonder if this is related to forgetting to set the park cylinder rod when reinstalling the mechatronics unit. If you are unable to shift out of park, this would be the cause.
I've found out that the shift lock solenoid is not in the transmission it is where the shifter is and over a period of time sometimes dirt and coins can get in where the shifer is and mess with the solenoid. That is a next way of finding if that is the issue at hand or def your transmission.
skullkz is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sxybeemr
E60 Discussion
15
05-03-2016 08:00 PM
militantgrunt
Complete Car Sales
0
09-10-2015 03:31 PM
AJH
E60 Discussion
0
08-30-2015 12:38 PM
teerapote
E60 Discussion
6
08-26-2015 06:24 AM
teerapote
E60 Discussion
9
07-29-2015 12:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: solenoid help!!!!


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.