Display Cycling Issue - 5Series.net - Forums


E60 Discussion Anything and everything to do with the E60 5 Series. All are welcome!
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-12-2017, 05:54 PM   #1
Contributors
Thread Starter
 
lcc014's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Quincy, MA, USA
Posts: 1,074
Default Display Cycling Issue

This afternoon, when I started my 2005 530i to go home from work, I noticed that display only showed BMW logo for sometimes and then turned black and then BMW logo then black then BMW logo then black ..... Radio, CD/DVD were not working at all. Car was driving fine. After about 30 minutes of cycling between BMW logo and black screen, display came back as normal. Radio, CD/DVD, etc worked fine. This happens every times when I start the car. Number of BMW logo/black screen cycling varies and time taken to back to normal display varies too.

What could be the problem here, the center screen is dying or something else is blocking the SW to boot ?

Thanks,

Ching-Ho Cheng
lcc014 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2017, 08:14 AM   #2
New Members

 
maine545i's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Maine
Posts: 17
Default I had same issue

My CCC system was cycling the logo, then black screen. Like what you're decribing. Forums first said to reboot, which didn't do anything. The I checked MPM in trunk for wetness, but MPM was already moved to a dry place and had no moisture. I ended up sending my cd/nav unit out to bmwlogicseven.com and they repaired it and has worked perfectly ever since. Check on their website for symptoms and possible fixes. Good luck.
maine545i is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2017, 12:17 PM   #3
Contributors
Thread Starter
 
lcc014's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Quincy, MA, USA
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by maine545i View Post
My CCC system was cycling the logo, then black screen. Like what you're decribing. Forums first said to reboot, which didn't do anything. The I checked MPM in trunk for wetness, but MPM was already moved to a dry place and had no moisture. I ended up sending my cd/nav unit out to bmwlogicseven.com and they repaired it and has worked perfectly ever since. Check on their website for symptoms and possible fixes. Good luck.
Thank you for the information. I was thinking about to have dealer to replace it with a refurbished unit. May I ask :
  • when did you send your CCC to bmwlogicseven.com for repair ?
  • did you pay for the repair up front or afterward ?
Thanks,


Ching-Ho
lcc014 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2017, 12:45 PM   #4
New Members

 
maine545i's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Maine
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by lcc014 View Post
Thank you for the information. I was thinking about to have dealer to replace it with a refurbished unit. May I ask :
  • when did you send your CCC to bmwlogicseven.com for repair ?
  • did you pay for the repair up front or afterward ?
Thanks,


Ching-Ho
I sent it to them on June 5th 2017 and got it back two weeks later. He gave me the option to pay up front or pay after they figured out if they could even fix it. I paid upfront.
maine545i is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2017, 12:50 PM   #5
New Members

 
maine545i's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Maine
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by lcc014 View Post
Thank you for the information. I was thinking about to have dealer to replace it with a refurbished unit. May I ask :
  • when did you send your CCC to bmwlogicseven.com for repair ?
  • did you pay for the repair up front or afterward ?
Thanks,


Ching-Ho
I sent it to them on June 5th 2017 and got it back two weeks later. He gave me the option to pay up front or pay after they figured out if they could even fix it. I paid upfront.
maine545i is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2017, 01:00 PM   #6
Contributors
Thread Starter
 
lcc014's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Quincy, MA, USA
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by maine545i View Post
I sent it to them on June 5th 2017 and got it back two weeks later. He gave me the option to pay up front or pay after they figured out if they could even fix it. I paid upfront.
Thank you, I will email them.
lcc014 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 10:26 AM   #7
Contributors
Thread Starter
 
lcc014's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Quincy, MA, USA
Posts: 1,074
Default

I sent my CCC to bmwlogicseven.com for repair. I got it back in 1 week. After putting CCC back to car, I redid all the setup such as time, date, etc ... I tested radio, phone, navigation and voice command. All worked except voice command and no sound in navigation.

I called bmwlogicseven.com and was told that they upgraded CCC firmware to latest so voice command would not work until I upgrade my TCU firmware to latest. Also, they suspected that no sound in navigation could be related to TCU firmware not the latest. They would not upgrade TCU firmware; I have to search online and do it myself

Any idea where to find information about latest TCU firmware and instruction to upgrade ?

Thanks.

Last edited by lcc014; 11-05-2017 at 10:31 AM.
lcc014 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 09:16 AM   #8
Members
 
Join Date: Oct 2010
Location: Amsterdam
Posts: 90
Default

So, sometimes the cycling is caused by overheating. The overheating is caused by a faulty fan inside the CCC unit. Perhaps you can check that.

For the Voice Control, BMW needs to enter a so-called unblocking code. When you have this from factory, its already there, but when the CCC is replaced, it needs to be re-entered. This code can only be obtained from BMW.
paulie is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 07:16 AM   #9
Contributors
Thread Starter
 
lcc014's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Quincy, MA, USA
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by paulie View Post
So, sometimes the cycling is caused by overheating. The overheating is caused by a faulty fan inside the CCC unit. Perhaps you can check that.

For the Voice Control, BMW needs to enter a so-called unblocking code. When you have this from factory, its already there, but when the CCC is replaced, it needs to be re-entered. This code can only be obtained from BMW.
How can you check the faulty fan ?

Thanks.
lcc014 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 01:37 AM   #10
Members
 
Join Date: Oct 2010
Location: Amsterdam
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by lcc014 View Post
How can you check the faulty fan ?

Thanks.
Removing the CCC and opening up the housing. Sometimes the fan is on the outside, depending on the version.
paulie is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 05:59 AM.


All content Copyright 2012 by Internet Brands, Inc. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.