E60 Discussion Anything and everything to do with the E60 5 Series. All are welcome!
Sponsored by:
Sponsored by:

voltage

Old 04-16-2019, 03:34 AM
  #1  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default voltage

been told my alternator is OVER CHARGING guy took a plug off it saying its to do with smart charge? with wire on it was 15volts wire off its 14 volts he says alternator fkd but if its still charging how can it be fkd my freind says its possibility of a module instead of alternator anyone shed light on this good thing is no more warning lights appear on the dash

Last edited by E54AHS; 04-16-2019 at 03:36 AM.
E54AHS is offline  
Old 04-17-2019, 07:29 PM
  #2  
Senior Members
 
NoQuarter's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Indiana, USA
Posts: 1,366
My Ride: 2007 530xi: Sport, NAV, PDC, HUD, Cold Wthr, CA, Logic 7, HD Radio, SAT, Custom NCS coded options 2008 535xi: Sport, Night Vision, NAV, PDC, HUD, Cold Wthr, CA, Logic 7, SAT, Custom NCS coded options, Rear Seat Heat Retrofit, Passport 9500ci
Model Year: 2008
Engine: N54
Default

Sorry dude... not enough info here to make any helpful ideas.

You need error codes or something more helpful. 14 some volts when engine running is normal.
NoQuarter is offline  
Old 04-17-2019, 11:06 PM
  #3  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default

Originally Posted by NoQuarter View Post
Sorry dude... not enough info here to make any helpful ideas.

You need error codes or something more helpful. 14 some volts when engine running is normal.
its the voltage regulator on back of alternator thats faulty just need to replace it cheers mate
E54AHS is offline  
Old 04-18-2019, 05:01 AM
  #4  
New Members
 
Join Date: Dec 2012
Location: Montreal Quebec Canada
Posts: 421
My Ride: 2005 545i, premium package, 6sp manual, cold package, navigation package.
Model Year: 2005
Engine: N62
Default

Originally Posted by E54AHS View Post
its the voltage regulator on back of alternator thats faulty just need to replace it cheers mate
From what you have described, one cannot definitely say that the voltage regulator is faulty. Nothing wrong with 15 volts charging the battery, depending on its state and type. And 14 volts resting is also normal. Sometimes "a little knowledge is a dangerous thing".
FormerE30Owner is offline  
Old 04-19-2019, 05:18 AM
  #5  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default

Originally Posted by FormerE30Owner View Post
From what you have described, one cannot definitely say that the voltage regulator is faulty. Nothing wrong with 15 volts charging the battery, depending on its state and type. And 14 volts resting is also normal. Sometimes "a little knowledge is a dangerous thing".
as soon as auto electrician disconnected the plug from regulator charging voltage was normal and not had any problems with the car thats 5days now so might keep fekn thing now 😎😁
E54AHS is offline  
Old 04-19-2019, 06:14 AM
  #6  
New Members
 
Join Date: May 2016
Location: bakerfield
Posts: 6
My Ride: stock
Default

its the voltage regulator. common issue I've replaced 2 in 3 years.
GreaseMonkey535i is offline  
Old 04-19-2019, 06:29 AM
  #7  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default

Originally Posted by GreaseMonkey535i View Post
its the voltage regulator. common issue I've replaced 2 in 3 years.
if its disconnectedand works ok why replace it old saying if its working leave it alone
E54AHS is offline  
Old 04-20-2019, 12:58 PM
  #8  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default

well problem back again thought all was cured
E54AHS is offline  
Old 04-22-2019, 04:14 AM
  #9  
New Members
Thread Starter
 
E54AHS's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: dumbarton Scotland
Posts: 11
My Ride: 525nsport
Default

Originally Posted by GreaseMonkey535i View Post
its the voltage regulator. common issue I've replaced 2 in 3 years.
what one did you get as i see a couple of different types
E54AHS is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jehovden
E60 Discussion
7
11-30-2009 10:37 AM
jprovence
E60 Parts, Accessories and Mods
6
05-09-2009 03:16 PM
nigxdoof
E60 Parts, Accessories and Mods
13
01-15-2009 12:07 AM
nigxdoof
E60 Parts, Accessories and Mods
4
01-05-2009 10:58 PM
nigxdoof
E60 Parts, Accessories and Mods
1
01-11-2008 01:51 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: voltage


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.