2009 535I Xdrive- Found this in my engine - 5Series.net - Forums


E60 Discussion Anything and everything to do with the E60 5 Series. All are welcome!
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2018, 07:52 PM   #1  
New Members
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Location: Las Vegas
Posts: 3
My Ride: 535I Xdrive
Model Year: 2009
Default 2009 535I Xdrive- Found this in my engine

I drive a 2009 535I Xdrive, I was doing a replacement of the valve cover and gasket on my car when I noticed this deep under the cams at the bottom of the timing chain. Can someone please tell me what this is and where it may have come from and or how to check or replace?
I know Im not giving much info but that's all I have. I did finish the install and car does run, but fear driving it. n54- this is where I was looking and saw the unknown gasket
pulled from under cam
pullfrom under cam
olson109 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 08:02 PM   #2  
New Members
 
ripley's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: brisbane
Posts: 187
My Ride: 2007 E60 530d
Model Year: 2007
Engine: M57
Default

Bit of shredded belt?
ripley is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 11:44 PM   #3  
New Members
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Location: Las Vegas
Posts: 3
My Ride: 535I Xdrive
Model Year: 2009
Default

I have had no belt issues and this was inside the motor, saw it after I removed the valve gasket cover. I'm just hoping its not a gasket for something else.
olson109 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 04:44 AM   #4  
Super Moderator
 
JayArras's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Fairfield County, CT
Posts: 2,373
My Ride: 530xi
Model Year: 2007
Engine: N52
Default

If you are not the original owner, perhaps it's left over from a previous sloppy repair job?
JayArras is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 05:42 AM   #5  
New Members
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Location: Las Vegas
Posts: 3
My Ride: 535I Xdrive
Model Year: 2009
Default

Quote:
Originally Posted by JayArras View Post
If you are not the original owner, perhaps it's left over from a previous sloppy repair job?
I am the 2nd owner of the car, I am just not sure what it is or how it would have even got sucked up in there, going to run a scan on the car this morning and see what code pop up.
olson109 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 05:48 AM   #6  
New Members
 
Join Date: Oct 2012
Location: Chestermere AB
Posts: 390
My Ride: 535xi
Model Year: 2008
Default

Is it just a rubbery strip or does it have cord in it?
audiophool is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTS: BMW 535i xDrive 2009 cantinoz Private Member Classifieds 4 05-15-2011 07:49 PM
FS: 535i xDrive 2009 Style 277 wheels cantinoz Private Member Classifieds 14 04-07-2011 06:17 PM
BMW 535i xdrive 2009 Coilover Question cantinoz E60 Parts, Accessories and Mods 4 04-03-2011 10:21 AM
Miro 111 Matte black on 535i xDrive 2009 cantinoz E60 Parts, Accessories and Mods 2 01-24-2011 11:06 AM
BMW 535i xDrive 2009 M5 front bumper upgrade cantinoz E60 Parts, Accessories and Mods 1 01-10-2011 06:34 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 08:54 PM.


All content Copyright 2012 by Internet Brands, Inc.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.