F10 Discussion Anything and everything to do with the F10 5 Series. The F10 made it's debut in 2010 as a MY2011.

P0030 Error Code - 528xi

Old 08-01-2017, 04:13 PM
  #1  
Members
Senior Members
Thread Starter
 
westsidebalto's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 293
My Ride: 545i, sport package, cold weather, 6MT
Model Year: 2004
Engine: N62
Default P0030 Error Code - 528xi

My buddy has a P0030 error code in his 2013 F10 528xi (recently out of warranty). I've done some internet and forum searching on this, but haven't come across much. Has anybody else run into this code? It is likely related to an oxygen sensor, but could be a heating issue or fuse? Appreciate any input...
westsidebalto is offline  
Old 08-02-2017, 11:34 AM
  #2  
New Members
 
Join Date: Feb 2016
Location: UK
Posts: 21
My Ride: F10 535d (313PS)
Default

Eddie P is offline  
Old 08-02-2017, 02:16 PM
  #3  
Members
Senior Members
Thread Starter
 
westsidebalto's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 293
My Ride: 545i, sport package, cold weather, 6MT
Model Year: 2004
Engine: N62
Default

Originally Posted by Eddie P View Post
Thanks. I did find information like that before, but I wasn't sure if this was a common issue and if it's more likely to be the heater element or the sensor itself. The P-code doesn't really narrow the problem down to one thing.
westsidebalto is offline  
Old 08-02-2017, 05:09 PM
  #4  
Members
Senior Members
 
KyleB's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Tampa Bay, FL
Posts: 2,540
My Ride: 530i
Model Year: 2004
Engine: M54
Default

The heater element is integrated into the 02 sensor.
KyleB is offline  
Old 08-08-2017, 03:42 PM
  #5  
Members
Senior Members
Thread Starter
 
westsidebalto's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 293
My Ride: 545i, sport package, cold weather, 6MT
Model Year: 2004
Engine: N62
Default

It was the O2 sensor. Dealer covered it under warranty.
westsidebalto is offline  
Old 08-08-2017, 04:19 PM
  #6  
Members
Senior Members
 
KyleB's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Tampa Bay, FL
Posts: 2,540
My Ride: 530i
Model Year: 2004
Engine: M54
Default

Originally Posted by westsidebalto View Post
It was the O2 sensor. Dealer covered it under warranty.
very nice high five!
KyleB is offline  
Old 08-08-2017, 05:23 PM
  #7  
Members
Senior Members
Thread Starter
 
westsidebalto's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: CT
Posts: 293
My Ride: 545i, sport package, cold weather, 6MT
Model Year: 2004
Engine: N62
Default

Originally Posted by KyleB View Post
very nice high five!
Lol. Jagshemash!

He actually missed the warranty period, because it ended last night, but they gave it to him because the dealer rep on the phone originally claimed he was out of warranty.
westsidebalto is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.