F10 Discussion Anything and everything to do with the F10 5 Series. The F10 made it's debut in 2010 as a MY2011.

NeedA/C Help

Old 08-14-2017, 06:27 PM
  #1  
New Members
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Savannah, Ga
Posts: 2
My Ride: 2013 528i
Default NeedA/C Help

A/C is blowing hot air. Compressor is not cycling. I have high pressure on the low side and low pressure on the high side, which is typically indicative of a bad compressor. The compressor clutch is not engaging. I have 12V steady at the compressor even when car is switched off. I would normally assume that it is just a bad compressor. However, the only issue that is throwing me off is the fact that the blower stays on even when the car is switched off. I have to start the car back up to turn off the blower and turn it off again before it has time to kick back in. All fuses for ac system seem to be ok. Any suggestions other than taking it to the dealer? I really enjoy trying to fix myself but I am a little perplexed on this issue.
Alanwade is offline  
Old 08-19-2017, 12:18 PM
  #2  
New Members
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Savannah, Ga
Posts: 2
My Ride: 2013 528i
Default Update

I couldn't figure it out and no one had any suggestions so I broke down and took the car to the dealership. I thought I would give an update in case anyone else has the same issues and happens upon this post.

The dealer says that it is in fact the final stage resistor causing all the issues. I'm still not completely convinced. However, they are changing the resistor to the tune of about $600. I'll update later on whether or not the resistor fixes the issues.
Alanwade is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.