E61 Touring Discussion The touring is also known as the wagon version of the 5 series.

Help with my E61 problems

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 08-10-2022, 03:15 PM
  #1  
New Members
Thread Starter
 
e61est's Avatar
 
Join Date: Aug 2022
Location: Estonia
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My Ride: E61
Model Year: 2008
Engine: 5.30d
Default Help with my E61 problems

hello everyone, i just bought a 2008 model e61. rear trunk power does not work. When I press the on and off button, nothing happens. I have to open it manually. what should i check?
Also, when I put the car in reverse, the left rear parking sensor constantly beeps and the left rear sensor in idrive is at the red dot, as if there is something in front of it. What do you think is the problem?
And should I change the transmission oil? I don't know if it has changed before. my car is at 215000 km

Thanks in advance for the answers.

Last edited by e61est; 08-10-2022 at 03:31 PM.
Old 08-11-2022, 08:18 AM
  #2  
New Members
 
kd7iwp's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Abbotsford, BC
Posts: 612
Received 69 Likes on 61 Posts
My Ride: 2009 535xi Touring 6MT, 2001 325i 5MT
Engine: N54, M54
Default

I would first want to see if the liftgate pump is getting power. When I bought my E61 a previous owner had just removed the pump and installed standard struts to make it a manual liftgate. I bought a used pump and hydraulic arm to restore the feature. There is a control module in the rear that has the relay providing power to the pump. I would see try seeing if the hydraulic pump is receiving power when you press the button. If not, I would tend to think control module or a fuse are the culprits. If you are getting power, then I would think the pump is the problem. You can always scan for codes as well with INPA or ISTA.

Could be a bad parking sensor. One time someone pushed on my parking sensor and it went in about half a centimeter and that was enough to make it think I had backed into something. Could remove the bumper and swap the sensor with another one and see if the problem moves with it. If so, I think you have your answer.

I'm guessing yours is an automatic? I've never owned an automatic before but I would be tempted to do that. I think Johnny from German Motor Works (Car Ninja on YouTube) said that the ZF course he went to said to not change the fluid if it's really old as you could cause problems. If it were me I would do it anyway as I don't like old fluids. If it's a manual transmission I would definitely do it. When I buy a car I change all fluids just so I know they are done (transmission, differentials, transfer case, oil, coolant, power steering, etc.)
Old 08-12-2022, 07:13 AM
  #3  
New Members
 
habbyguy's Avatar
 
Join Date: May 2022
Location: Mesa, AZ
Posts: 316
Received 48 Likes on 43 Posts
My Ride: 2006 530xi (Touring)
Default

If :nothing" means no noise at all, then you need to check all the electrical bits (including the switch down by the hood release lever). If you can hear the pump run, but the tailgate doesn't move, the most likely problem is that the hydraulic fluid is low. The BMW procedure for fixing that involves LOTS of disassembly, so you can remove the entire pump unit and access the fill port they put on the BOTTOM of the reservoir.

If you're lazy like me, you can do this:

If there's no sign that anything has been done to the transmission, you should research and order the Mechatronics kit for the transmission. That will include the pan/filter as well as the fluid and gaskets, seals and "tubes" to replace the rubber bits that routinely wear out and reduce the transmission's performance. There are a lot of links to DIYs and videos for that process, and it's probably the most important maintenance you can do to keep your car on the road, other than oil changes and swapping out the water pump every 100000 miles.
Old 08-12-2022, 01:38 PM
  #4  
New Members
Thread Starter
 
e61est's Avatar
 
Join Date: Aug 2022
Location: Estonia
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My Ride: E61
Model Year: 2008
Engine: 5.30d
Default

Originally Posted by kd7iwp
Önce bagaj kapağı pompasına güç gelip gelmediğini görmek isterim. E61'imi satın aldığımda, önceki bir sahibi pompayı çıkarmış ve manuel bir bagaj kapağı yapmak için standart destekler takmıştı. Özelliği eski haline getirmek için kullanılmış bir pompa ve hidrolik kol satın aldım. Arkada, pompaya güç sağlayan röleye sahip bir kontrol modülü vardır. Düğmeye bastığınızda hidrolik pompanın güç alıp almadığını görmeyi deneyeceğim. Değilse, kontrol modülünün veya bir sigortanın suçlu olduğunu düşünme eğilimindeyim. Güç alıyorsanız, sorunun pompa olduğunu düşünürdüm. INPA veya ISTA ile de her zaman kodları tarayabilirsiniz.

Kötü bir park sensörü olabilir. Bir keresinde biri park sensörüme bastı ve yaklaşık yarım santimetre içeri girdi ve bu, bir şeye çarptığımı düşünmesi için yeterliydi. Tamponu çıkarabilir ve sensörü başka biriyle değiştirebilir ve sorunun onunla birlikte hareket edip etmediğini görebilir. Eğer öyleyse, cevabınız olduğunu düşünüyorum.

Sizinki otomatik sanırım? Daha önce hiç otomatiğe sahip olmadım ama bunu yapmak için cazip olurdum. Sanırım German Motor Works'ten Johnny (YouTube'da Car Ninja), gittiği ZF kursunun, sıvı gerçekten eskiyse sorun yaratabileceğinden değiştirmemesini söylediğini söyledi. Ben olsam eski sıvıları sevmediğim için yine de yapardım. Düz vites olsa kesinlikle yapardım. Bir araba aldığımda, tüm sıvıları bittiğini bileyim diye değiştiririm (şanzıman, diferansiyel, transfer kutusu, yağ, soğutma suyu, hidrolik direksiyon vb.)
Originally Posted by habbyguy
Eğer :hiçbir şey" hiç gürültü olmadığı anlamına geliyorsa, tüm elektrik parçalarını kontrol etmeniz gerekir (kaput açma kolundaki anahtar dahil). Pompanın çalıştığını duyabiliyorsanız, ancak bagaj kapağı çalışmıyorsa hareket etmeyin, en olası sorun hidrolik sıvısının düşük olmasıdır.Böylece tüm pompa ünitesini çıkarabilir ve rezervuarın ALT

kısmına koydukları doldurma portuna erişebilirsiniz. sen de benim gibi tembelsin, bunu yapabilirsin:
https://www.youtube.com/watch?v=uTlDmtJ3bWU

Şanzımana herhangi bir şey yapıldığına dair bir işaret yoksa, şanzıman için Mekatronik kitini araştırmalı ve sipariş etmelisiniz. Buna tava/filtrenin yanı sıra, rutin olarak aşınan ve şanzımanın performansını düşüren kauçuk parçaları değiştirmek için sıvı ve contalar, contalar ve "tüpler" de dahildir. Bu işlemle ilgili birçok Kendin Yap'a ve videoya bağlantı var ve bu, muhtemelen her 100.000 kilometrede bir yağ değişimi ve su pompasını değiştirmek dışında arabanızı yolda tutmak için yapabileceğiniz en önemli bakımdır.

Thank you very much for your answers. I was available today and looked at the hydraulic oil pump. what can I see, there is no hydraulic pump . I need to find a new hydraulic pump and give it a try.
I don't have the tools and space to remove the bumper for the parking sensor. I guess I have to show it to the mechanic.
Old 08-12-2022, 01:39 PM
  #5  
New Members
Thread Starter
 
e61est's Avatar
 
Join Date: Aug 2022
Location: Estonia
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My Ride: E61
Model Year: 2008
Engine: 5.30d
Default

Originally Posted by kd7iwp
Önce bagaj çarkına güç geldiğinde gelmediğini görmek isterim. E61'imi satın alınanda, mevcut bir sahibi pompayı çıkarmış ve manuel bir bagaj kapakları için standart donanım takmıştı. Özelliği eski satın almak için bir pompa ve hidrolik kol satın aldım. Arkada, pompaya güç sağlayan sahipye sahip bir kontrol vardır. Düğmeye bas pompanın güç alıp almadığını deneyeceğim. Kontrol modülünün veya bir sigortanın şüpheli olduğu kabul edilemez. Güç alıyorsanız, pompaladığınızdan olabilirsin. INPA veya ISTA ile de her zaman kodlarını geliştirebilirsiniz.

Kötü bir park sensörü olabilir. Bir keresinde biri park sensörüme bastı ve yaklaşık yarım inç içerisi ve bu, bir çarpışmayı düşünmesi için yeterliydi. Tamponu arabasını ve arabayı geriye götürebilir. Eğer ürettiğimiz ürünlerdir.

Sizinki otomatik mi? Daha önce hiç otomatiğe sahip olmadım ama bunu yapmak için alıştırma yapmak isterim. Sanırım German Motor Works'ten Johnny (YouTube'da Car Ninja), araçtan ZF kursunun, sıvı gerçektenyse yaratabileceğinden taşımasını sevmesini. Ben olsam eski sıvıları sevmediğim için yine de tercihim. Düz vites olsa olsam. Bir araba yağda, tüm sıvıları bittiğini düşünürüm (diferans, transfer kutusu,, soğutma, hidrolik direksiyon vb.)
[QUOTE=habbyguy] Eğer tamamen olmasa da, tüm elektrik parçalarını kontrol etmek gerekir (kaput açma kolundaki anahtar dahil). .Bce tüm pompa ünitelerini yeniden kullanılabilir ve rezervuarın ALT

içine koymakları doldurmak portuna doldurmak gibisin, bunu yapmaksin:

Şanzımana herhangi bir şey yapılacakna mandıra bir işaret yoksa, turistik için Mekatronik kit araştırmalı ve sipariş edilir. Buna tava/filtrenin yanı sıra, aşınan ve silindirin eğitiminden kullanılmış olanlar için eski parçalar, contalar için sıvı ve contalar ve "tüpüpler" de dahil. Kendin Yap'a bağlantı var ve bu, onun 100.000 kilometrelik yağını ve su pompasını dışında arabanızı tutmak için en önemli bakımıdır.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bugün müsaittim ve hidrolik yağ pompasına baktım. ne göreyim, hidrolik pompa yok . Yeni bir hidrolik pompa bulup denemeliyim.
Park sensörü için tamponu sökecek alet ve alanım yok. Sanırım tamirciye göstermem gerekiyor
.
Old 08-15-2022, 10:58 AM
  #6  
New Members
Thread Starter
 
e61est's Avatar
 
Join Date: Aug 2022
Location: Estonia
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My Ride: E61
Model Year: 2008
Engine: 5.30d
Default

Originally Posted by kd7iwp
Önce bagaj kapağı pompasına güç gelip gelmediğini görmek isterim. E61'imi satın aldığımda, önceki bir sahibi pompayı çıkarmış ve manuel bir bagaj kapağı yapmak için standart destekler takmıştı. Özelliği eski haline getirmek için kullanılmış bir pompa ve hidrolik kol satın aldım. Arkada, pompaya güç sağlayan röleye sahip bir kontrol modülü vardır. Düğmeye bastığınızda hidrolik pompanın güç alıp almadığını görmeyi deneyeceğim. Değilse, kontrol modülünün veya bir sigortanın suçlu olduğunu düşünme eğilimindeyim. Güç alıyorsanız, sorunun pompa olduğunu düşünürdüm. INPA veya ISTA ile de her zaman kodları tarayabilirsiniz.

Kötü bir park sensörü olabilir. Bir keresinde biri park sensörüme bastı ve yaklaşık yarım santimetre içeri girdi ve bu, bir şeye çarptığımı düşünmem için yeterliydi. Tamponu çıkarabilir ve sensörü başka biriyle değiştirebilir ve sorunun onunla birlikte hareket edip etmediğini görebilir. Eğer öyleyse, cevabınız olduğunu düşünüyorum.

Sizinki otomatik sanırım? Daha önce hiç otomatiğe sahip olmadım ama bunu yapmak için cazip olurdum. Sanırım German Motor Works'ten Johnny (YouTube'da Car Ninja), gittiği ZF kursunun, sıvı gerçekten eskiyse sorun yaratabileceğinden değiştirmemesini söylediğini söyledi. Ben olsam eski sıvıları sevmediğim için yine de yapardım. Düz vites olsa kesinlikle yapardım. Bir araba aldığımda, tüm sıvıları bittiğini bileyim diye değiştiririm (şanzıman, diferansiyel, transfer kutusu, yağ, soğutma suyu, hidrolik direksiyon vb.)
Originally Posted by habbyguy
Eğer :hiçbir şey" hiç gürültü olmadığı anlamına geliyorsa, tüm elektrik parçalarını kontrol etmeniz gerekir (kaput açma kolundaki anahtar dahil). Pompanın çalıştığını duyabiliyorsanız, ancak bagaj kapağı çalışmıyorsa hareket ettirmeyin, en olası sorun hidrolik sıvısının düşük olmasıdır.Böylece tüm pompa ünitesini çıkarabilir ve rezervuarın ALT

kısmına koydukları doldurma portuna erişebilirsiniz. sen de benim gibi tembelsin, bunu yapabilirsin:
https://www.youtube.com/watch?v=uTlDmtJ3bWU

Şanzımana herhangi bir şey yapıldığına dair bir işaret yoksa, şanzıman için Mekatronik kitini araştırmalı ve sipariş etmelisiniz. Buna tava/filtrenin yanı sıra, rutin olarak aşınan ve şanzımanın performansını düşüren kauçuk uçları değiştirmek için sıvı ve contalar, contalar ve "tüpler" de dahildir. Bu işlemle ilgili birçok Kendin Yap'a ve videoya bağlantı var ve bu, muhtemelen her 100.000 kilometrede bir yağ değişimi ve su pompasını değiştirmek dışında arabanızı yolda tutmak için yapabileceğiniz en önemli bakımdır.
Thank you for your reply. There was no hydraulic pump in the trunk. I don't know what they did before. if it's parking sensor, i don't have a place and tools to do it myself. I will have to take it to a mechanic
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Chriseracleous
E60 Discussion
7
07-25-2022 08:47 AM
paneuro
E60 Discussion
0
07-12-2021 01:26 PM
toretto
E61 Touring Discussion
2
08-19-2013 03:32 AM
Almarex
DIY: Do It Yourself
1
08-17-2010 02:27 AM
E60M5beast
E61 Touring Discussion
22
11-16-2008 12:20 AM



Quick Reply: Help with my E61 problems



All times are GMT -8. The time now is 11:37 PM.