5Series.net - Forums

5Series.net - Forums (https://5series.net/forums/)
-   E60 Parts, Accessories and Mods (https://5series.net/forums/e60-parts-accessories-mods-22/)
-   -   Need Help - No heat after Pre-LCI IHKA (high) to LCI IHKA (high) (https://5series.net/forums/e60-parts-accessories-mods-22/need-help-no-heat-after-pre-lci-ihka-high-lci-ihka-high-143677/)

DR545 12-15-2015 03:12 PM

Need Help - No heat after Pre-LCI IHKA (high) to LCI IHKA (high)
 
What's up guys, i need some help

I did a CiC retrofit a while ago but when I installed my LCI climate module i get no heat in the cabin. All the settings are correct, i did a pin 21 mod. When I swap back in my Pre-LCI module, I get heat!

Does anyone have an idea of what could be wrong?

- I'm NOT going from Basic to High, i've always had High
- I did pin 21Mod (i know that's for the fan, but i just thought I'd list it, it might be relevant)

I've read hundreds of post and i can't find anything, i've looked at all the wiring diagram that relates to this. I've compared my MAN files with all that I can find posted in multiple forums (posts relating to CIC retrofits) and still can't find a solution. The only thing I can think of is that my control module is busted and I don't want to buy another one until i'm sure it's busted. Any thoughts?

Did anyone who did a Pre-LCI to LCI climate mod have any heat issues??

Bank$hot530 12-29-2015 12:19 PM

Hi
I did the swap a few months ago and had a similar issue.
Make sure you are familiar with the newer unit and how to use it as it works completely different.
you may have it set to cold which I did. Another thing is to check that the system module that controls the climate is updated to the latest software.. when I did the CIC install I had to get my L7 amp software updated as there was no sound and the climate software for the same issue you are having

E61guy 02-12-2019 03:14 PM

FYI, I had no stored codes regarding the HVAC system.

I have noticed several instances of this car not being real happy after sitting for several days, battery discharge warnings. I investigated and found the battery in the car is about 62AH vs the oem 110AH that it's coded for. I am going to verify that the car isn't being fussy about the battery being undercharged by charging it overnight then trying the defroster one last time.


All times are GMT -8. The time now is 09:11 AM.


© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands