6 Series Discussion A place for 6 series coupe, convertible, M6 owners and those curious.

Ipod adapter random all fix?

Old 09-07-2009, 09:23 PM
  #1  
Members
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 173
Default

So I know that in Idrive if i click on "random all", it will go to a random song. Great. But when I want to skip to the next song, it will just go to the subsequent song. It seems like the only way to go to another random song is to disable the random all and enable it again. Thats 4 clicks just to skip!! Yeah, sorry, I know this has been discussed to death but just wondering if there was any firmware fix or some kind of workaround? Thanks
ferio is offline  
Old 09-15-2009, 03:53 PM
  #2  
Members
 
my1stbeemer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Westminster, Maryland
Posts: 148
My Ride: My 1st was an '06 530xi, Titanium Silver w/ gray dakota leather, sport pkg. & Nav. Now my 2nd is an '08 650i CP, Space Gray, Blk Dakota, Sprt. Auto, HUD, Sprt. Pkg., Prem. Sound, High Beam Ast. & Comfort Access
Cool

Originally Posted by ferio' post='1001474' date='Sep 8 2009, 01:23 AM
So I know that in Idrive if i click on "random all", it will go to a random song. Great. But when I want to skip to the next song, it will just go to the subsequent song. It seems like the only way to go to another random song is to disable the random all and enable it again. Thats 4 clicks just to skip!! Yeah, sorry, I know this has been discussed to death but just wondering if there was any firmware fix or some kind of workaround? Thanks

I was having the same issue and this is what I found and I hope this helps. First, I choose the sub-catagory "songs" so that all of my songs are displayed. Then I pick the sond I want to start with. Once that starts playing I go to the menu and select "random all". The next song that plays is randomly selected. If you do not want to listen to this song all you have to do is use the forward select arrow on your steering wheel. It then goes to another random song and retains your "random all" setting. You can keep pushing the forward select button until you reach a desired song. The problem I have encountered is that if you use the idrive wheel to scroll and pick a song on your own you have to go back and check "random all" again. It would be nice if you could navigate all around with idrive, pick a song and then have it continue in the random mode.

I am no computer whiz and I have never read about any software of fix to change this.

Good luck, I hope this helps.
my1stbeemer is offline  
Old 09-16-2009, 08:25 AM
  #3  
Members
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 173
Default

Originally Posted by my1stbeemer' post='1008659' date='Sep 15 2009, 04:53 PM
I was having the same issue and this is what I found and I hope this helps. First, I choose the sub-catagory "songs" so that all of my songs are displayed. Then I pick the sond I want to start with. Once that starts playing I go to the menu and select "random all". The next song that plays is randomly selected. If you do not want to listen to this song all you have to do is use the forward select arrow on your steering wheel. It then goes to another random song and retains your "random all" setting. You can keep pushing the forward select button until you reach a desired song. The problem I have encountered is that if you use the idrive wheel to scroll and pick a song on your own you have to go back and check "random all" again. It would be nice if you could navigate all around with idrive, pick a song and then have it continue in the random mode.

I am no computer whiz and I have never read about any software of fix to change this.

Good luck, I hope this helps.
Thanks I appreciate your input. After you select random all on idrive and when i choose forward on my steering wheel to go to the next song, it doesn't go to a random song. It will go to the next subsequent song on the list. Yeah...I figured there wouldn't be a fix for this. Damn stupid bmw programming.
ferio is offline  
Old 09-16-2009, 08:27 AM
  #4  
Senior Members
 
heavy_g's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 459
My Ride: '05 545i
Default

I just installed the iPod Interface (love it) and am having the same issue.
heavy_g is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
umichchris
Private Member Classifieds
13
12-10-2015 01:00 PM
donmoha
E60 Discussion
3
07-16-2015 08:31 AM
pantzjantz
Private Member Classifieds
0
07-07-2015 04:44 PM
Hyper_545i
E60 Discussion
4
07-01-2015 05:07 PM
slickrick
Private Member Classifieds
2
06-12-2015 04:10 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ipod adapter random all fix?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.